tirsdag 18. mai 2010

Hvor mange har du sett i dag? Eller har du hastet forbi i din egen travelhet? Anne Lise Fredlund Gjøvik SV




Vi i MER-prosjektet kommer nå og "utfordre" en del politikere, kjentfolk og andre til og skrive på bloggen vår, og førstemann(kvinne) ut er Anne Lise Fredlund,leder i Gjøvik SV, og selvfølgelig Gjøvik FF supporter......


Hvor mange har du sett i dag? Eller har du hastet forbi i din egen travelhet?


I en hektisk hverdag, for både voksne og barn, er det forsket på hva som redder oss fra, eller fører til, belastninger og påkjenninger i hverdagen. Konklusjonen er tydelig og peker på at det å ha et sterkt bånd til en voksen som bryr seg kan berge mange barn som har det vanskelig.


Gjennom å satse på barnehager, skoler og omsorg for barn ønsker SV at Gjøvik kommune skal skape et godt oppvekstmiljø. Barnehagene våre skal gi et fullverdig pedagogisk tilbud i et godt fysisk arbeidsmiljø, også for barn med spesielle behov.

Skolene våre skal gi alle barn grunnleggende kompetanse, både faglig og sosialt. Gjøvik-skolen skal gi alle elever tilpasset undervisning på sitt nivå og sine premisser. Nettopp dette er en forutsetning for at skolen skal gi alle barn gode valgmuligheter senere i livet.

Barn har rett til og krav på beskyttelse fra krenkelser og omsorgssvikt. Effektiv beskyttelse handler om forebygging, kunnskap og samarbeid. Helsestasjoner, et styrket barnevern og behandlingstilbud, barnehager og skole er sentrale for å fange opp barn med behov for tiltak.

Selv om Gjøvik kommune er gode på disse feltene i dag og forsøker å se flest mulig, er det alltid slik at det er mulig å bli bedre. Vi vet at det er barn og voksne som de kommunale tjenestene ikke klarer å fange opp i tilstrekkelig grad. Nettopp derfor trenger kommunen det frivillige initiativ for å komplettere de kommunale tjenestene. Idrettslag, korps, kor og andre gjør en formidabel og viktig jobb for oppvekstvilkårene til Gjøvik kommunes barn og unge.


De frivillige lag og foreninger kjennetegnes alle av det unike fellesskapet som dannes igjennom felles engasjement og glede. Nå åpner Gjøvik FF dørene for å samle, begeistre og for å motivere voksne til å se, bry seg og handle overfor barn de har rundt seg selv om de ikke er deres egne også utenfor fotballbanen.


Nå må også vi andre følge opp ved å være ”Den ene” for noen rundt oss. Vær en venn, vis at du bryr deg og ta barna rundt deg på alvor. Alle barn har behov for å bli sett. Ofte er det lite som skal til. Én som bryr seg kan være nok.






Våre medmennesker trenger at vi tør å være ”Den ene” gjennom å se dem og by oss.

Gjøvik FF trenger at kommunen er ”Den ene” gjennom oppmerksomhet og støtte.


Tåre du tarv ikkje falla
Det var lite for deg
men mykje for meg.
Eit smil då det gjaldt
og eit handtrykk var alt.


Tåre du tarv ikkje falla,
eg veit at du er salt.
----


Du skal vakte dine ord, for dei skal bere byrd - vere vitne om di gjerning.
Olav H. Hauge



Anne Lise Fredlund, leder- Gjøvik SV/nestleder- Utvalg for Oppvekst

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar